BURDUR / MERKEZ - Türkiye Yardım Sevenler İlkokulu

TARİHÇE

Okulumuzun yapımına, ilimizin Mehmet Akif Ersoy Mahallesinde, Nato Yolu olarak bilinen çevre yolunun güneyinde bulunan bu mahalledeki öğrencilerin daha rahat bir şekilde, kaza riski olmadan okullarına devam edebilmeleri düşüncesiyle T.Y.S.D. Burdur Merkez şubesi Yönetim Kurulu tarafından 1989 yılında başlanmıştır. Kısa bir sürede yapımı bitirilmiş ve 24 Kasım 1991 yılında Türkiye Yardım Sevenler Derneği İlkokulu olarak eğitim öğretime başlamıştır. Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Genel Müdürlüğü’nün 06 / 07 / 1992 tarihli olurları ile adı Türkiye Yardım Sevenler Derneği İlköğretim Okuluna dönüştürülmüştür. 17 / 09 / 2012 tarihinden itibaren ilkokul ve ortaokul olarak ayrılmıştır. Ancak aynı binada hizmet vermeye devam etmektedir. Okulumuzda her sınıftan bir şube bulunmaktadır. Okulumuz Kütüphane, Fen ve Teknoloji Laboratuarı, Bilgisayar Laboratuarlarıyla öğrencilerimizin eğitim öğretim ihtiyaçlarını karşılayacak düzeyde fiziki imkanlara sahiptir.

Yayın: 22.04.2024 - Güncelleme: 22.04.2024 10:35 - Görüntülenme: 4